De “smart” artikelen voor in huis vliegen je tegenwoordig om te oren: draadloze, wireless apparaten die je vaak op afstand al kunt bedienen en het leven op de één of andere manier makkelijker maken. Best handig hoor, als bij thuiskomst de verwarming al aanstaat of dat zonder dat je daarvoor uit bed hoeft te stappen de gordijnen al openschuiven, maar met al deze technologie vergeten we soms de échte gezelligheid in huis te halen. Zonde! Gelukkig zijn er nog voldoende vernieuwende analoge producten waarmee je jouw lifestyle kunt upgraden, zonder dat daar een digitaal schermpje voor nodig is. Producten die je doen glimlachen, je efficiënter laten werken of gewoon onwijs leuk zijn als decoratie. Wij van First Living hebben drie van dit soort musthaves voor je op een rijtje gezet.

‘Get Shit Done’ notitieboekje

Juist ja, gewoon een ouderwets notitieboekje waarin je met de hand al je to do lijstjes in kunt noteren. Door de prachtig minimalistische vormgeving vind je het misschien haast zonde om erin te gaan schrijven (dat herkennen wij!), maar wanneer je eenmaal over die drempel heen bent zal je zien dat het boekje echt werkt om efficiënter te gaan werken. Op de helft van de 48 pagina’s is er ruimte om je dagelijkse notities kwijt te kunnen, de andere helft is zo vormgegeven om je to do lijstjes op te kunnen schrijven. Door de handige bolletjes aan de rand van de pagina’s kun je afgeronde taken afvinken en zie je heel overzichtelijk wat er nog moet gebeuren. Door met dit slimme boekje te gaan werken zal je vanzelf merken wat voor jou de handigste manier is (orden je de taken per dag, per project, per…?), maar voorin worden alvast vier slimme suggesties gegeven. ‘Get Shit Done’ is er in zes stijlvolle kleuren en is uitgevoerd in A6 formaat, waardoor het klein genoeg is om al je notities en lijstjes altijd en overal met je mee te nemen.

Get shit done Mi Goals

Mini Stowit opbergdoos Umbra

Je hebt waarschijnlijk zelden een opbergdoosje gezien dat zo stijlvol is als de Mini Stowit van het Canadese merk Umbra. Dankzij het strakke, geometrische ontwerp, het blanke hout en witte metaal oogt het doosje enorm modern. Daarnaast is de constructie vernuftig bedacht; de Mini Stowit is meer dan een eenvoudig doosje met een dekseltje dat je open en dicht kunt klappen. Dicht is het een mooie kubus met een handige handgreep, maar wanneer je een laatje openschuift zal je steeds meer ruimte ontdekken om spulletjes in op te bergen. Gezien de linnen kussentjes is de Mini Stowit vooral heel geschikt voor sieraden, je kunt je hele collectie er in kwijt zonder dat deze in de knoop raakt of deze juist tonen door de laatjes open te laten. Hoe dan ook, de Mini Stowit is een echte aanwinst voor op je nachtkastje.

Umbra Gridart fotolijst

Een ander stijlvol en bovendien zeer persoonlijk woonaccessoire van Umbra is de Gridart fotolijst. Zoals de naam al doet vermoeden is deze houten lijst verdeeld in een grid, dat ruimte biedt voor maar liefst 16 vierkante foto’s. Instagramfoto’s zijn dus heel geschikt voor in deze lijst! Zo blijven je leukste vakantie- of familiefoto’s niet ergens verstopt in een map op je telefoon, maar kun je dagelijks van deze mooie herinneringen genieten. De lijst wordt geleverd met 16 vrolijke standaardafbeeldingen, die je heel goed kunt mixen en matchen met je eigen foto’s. Een geheel eigen fotocollage maken is natuurlijk ook mogelijk. Door de foto’s en afbeeldingen regelmatig te wisselen heb je telkens weer een nieuwe persoonlijke lijst die je kamer aanzienlijk gezelliger maakt.

Umbra gridart photo display natural